Oni mają po prostu pier**lca :)
Wiem, że mało kto słucha tu czegoś takiego i wogóle ;P Ale się zakręciłem wokół tego ostatnio, i podam wam kilka fajnych piosnek
Na początek jest SOAD - Roulette, bo od tego zaczęła się cała moja historia z taką muzyką
http://www.youtube.com/watch?v=zxtsavUEARY
Hmm... potem dam już to co mnie po prostu zmiotło z nóg Jak ktoś kiedyś trzymał gitarę w ręku to napewno doceni
http://www.youtube.com/watch?v=TQJ1k2HMoRU
Będę miał więcej czasu to jeszcze coś podeśle
A czy ty Torusie trzymałeś gitarę w rekach? Znaczy pytam czy ómisz na tym brzdękolić, bo jeszcze nigdy nie słyszałem jak grasz?
Kurwa ja też o tym myślałem żeby się na czymś nauczyć grać, ale jeszcze się zastanawiam. Bo kurwa ze mną to często jest tak że wyjebie kupę kasy na coś pochodzę z chęcią tydzień, potem przez kolejne dwa się zmuszam, a potem przestaje się okłamywać i to rzucam. Ale grać na czymś fajna sprawa, ja się w sumie nad saksofonem zastanawiałem, ale nie wiem czy się zdecyduje.
Hmm no trzeba chcieć Dlatego ja przez pierwszy miesiąc nie włożyłem w to ani złotówki tylko sprawdzałem czy mi się to naprawdę spodoba na gitarze taty
Teraz postaram się jakąś kupić tylko że to jest kwestai minimum 500 zł
Ale takim hardcore'owym samoukiem, typu Janka Muzykanta, czy jednak masz jakiegoś nauczyciela?
No więc tak : moimi nauczycielami są :
- trochę mój tata który gra około 25 lat
- chłopak mojej siostry, który gra 3 lata, ale jest prze hujem i potrafi zagrać na przykład ten kawałek który podałem w pierwszym poście
- dużo tutoriali internetowych
Dowódca Brygady
A tak w ogóle to umiesz już coś zagrać czy tylko tak brzdękolisz na tej gitarze.
Umiem intro do Stairway to Heaven, Falling Slowly, teraz ucze się Roulette (podałem link u góry ).
Generalnie to są takie rodzynki, no bo nie warto wspominać chyba ogniskowych piosenek, w których stosuje się te same parę chwytów w różnych kombinacjach
No więc tak:
Do akompaniamentu przy ognisku to uczysz się do piosenek chwytów, no i potem piosenka to tylko ich kombinacje, raz czy dwa posłuchasz piosenkę i umiesz
Jeśli chcesz grać melodię, a nie podkład do śpiewania, to musisz już przestudiować tabulaturę piosenki żebyś wiedział w którym momencie którą strunę pociągnąć i gdzie ją na gryfie nacisnąć
Kurwa nie ma bata, musisz mi kiedyś coś zagrać. Szkoda że na gitarze raczej nie zagrasz motywu przewodniego z "Ojca chrzestnego".